|
|
|
... foglak - felelte még mindig szomorúan. De ezt nem volt nehéz megjósolni. Én is megmondhattam volna nekik. Már nagyon régen - azt hiszem, a nap akkor sárga volt - rájöttem, hogy bármilyen emberi hang boldoggá tenne, ami nem az enyém visszhangja.
Sharra hajnalban ébredt. Ragyogó bíborfény ömlött be a keskeny ívű ablakon át, amely előző este még nem volt ott. Megpillantott... |
2024-02-16 21:00:27 |
|
|
|
|
|
|
... disznót!
- Miért teremtette Isten utoljára a nőt?
- Nehogy beleszóljon a teremtésbe.
- Miért tévednek kevesebbet az állatok?
- Mert tévedni emberi dolog
- Miért ipszilon alakú a nők koporsója?
- Mert m... |
|
2023-11-28 20:45:42 |
|
|
|
|
|
|
... Kálcium-szulfit ??
E227 Kálcium-hidrogén-szulfit ??
E228 Káliumhidrogén-szulfit ??
A kén-dioxid és a kénessav sói (a szulfitok) nemcsak tartósító-, hanem szépítőszerek is. Az emberiség által legáltalánosabban használt, legősibb adalékanyagok egyike. Az élelmiszerekben a szulfitok bontják a a B1-vitamint. A szulfitra érzékeny embereknél fejfájást, rosszullétet,... |
2023-03-04 11:12:22 |
|
|
|
|
|
|
... erukasavat tartalmaz, amely káros hatással van a patkányokra. Később azonban kiderült, hogy ezt a zsírt a patkányok csak kevésbé emésztik meg, ezért az olaj fogyasztása nincs káros hatással az emberi szervezetre. A mustárolaj ezenkívül gazdag telítetlen zsírokban, ezért jótékony hatással van a szívre.
Általában háromféle mustárolajat különböztetünk meg, attól függően, m... |
|
2022-09-22 15:49:13 |
|
|
|
|
|
|
... egészséges.
Ez magyarázza azt a tényt, hogy a csontritkulás előfordulása azokban az országokban a legmagasabb, ahol az emberek a legtöbb tejterméket fogyasztják.
Természetesen az emberi szervezetnek szüksége van fehérjére, külső fehérje bevitelre, azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségű és mennyiségű fehérjét viszünk szervezetünkbe.
A korá... |
|
2021-04-13 20:44:03 |
|
|
|
|
|
|
... mert a purinok lebontása nem áll meg a húgysav szintjén, hanem egy urikáz enzim segítségével még tovább bontják, és az így keletkező bomlástermék már könnyen kiürül a vizelettel.
Az emberi evolúció során valahol, valamelyik lépcsőfokon elvesztettük ezt a képességünket, ugyan úgy, mint a C vitamin szintetizáló képességünket is.
A növényevőkben soha nincs köszvény, d... |
2020-11-26 19:56:40 |
|
|
|
|
|
|
A D-vitamin az egyik legfontosabb vitamin a szervezetünk számára. Napfényvitaminnak is szokták nevezni, mivel napfény hatására termelődik az emberi szervezetben. Éppen ezért a téli hónapokban pótolnunk szükséges, mert a D-vitaminnak nagyon sok egészségügyi előnye létezik. Többek között hatása van a csontrendszerre, a fogazatra, azaz mindkettőt megerősíti, de a hormonszabályozásban ... |
2020-09-01 23:52:43 |
|
|
|
|
|
|
... sem jelentettek kivételt. A sajt például a térdben lévő ízületek fájdalmát erősítette fel nagymértékben.
A zsírban sült és a feldolgozott élelmiszerek gyulladást generálnak az emberi szervezetben. Ezek az ételek telített zsírban gazdagok, amelyek súlyosbítják a gyulladást. Márpedig a szervezetben kialakuló gyulladások is hozzájárulnak az ízületes betegek állapotának ros... |
2020-05-03 01:01:01 |
|
|
|
|
|
|
... sem jelentettek kivételt. A sajt például a térdben lévő ízületek fájdalmát erősítette fel nagymértékben.
A zsírban sült és a feldolgozott élelmiszerek gyulladást generálnak az emberi szervezetben. Ezek az ételek telített zsírban gazdagok, amelyek súlyosbítják a gyulladást. Márpedig a szervezetben kialakuló gyulladások is hozzájárulnak az ízületes betegek állapotának ros... |
2020-04-22 22:34:39 |
|
|
|
|
|
|
... neurotranszmittereknek. Amennyiben az L-lizin csökkenést mutat, úgy fokozódhatnak a szorongásos tünetek. L-lizinben gazdag táplálékok: vörös hús, hal, sajt.
Napfény hatására D-vitamin termelődik az emberi szervezetben. A napfényről bebizonyosodott, hogy nagyon sokat segít stresszes helyzetben, illetve a napfény hiánya akár még szorongást is kiválthat. Ezért minél többet... |
2020-04-02 20:43:42 |
|
|
|
|